[DIY/Green Living] Tørkeballer i stedet for tøymykner

Jeg har et ønske om å få klesvasken vår til å bli litt grønnere. Det er mange skritt igjen å ta enda, men vi er i alle fall i gang med å endre på vanene våre. Jeg har allerede lenge brukt tørkeballer av ull for å korte ned tørketiden.

Tørkeballene skal i seg selv bidra til å gjøre tekstilene mykere. Jeg har derfor kuttet ut tøymykner og heller begynt å bruke enda flere baller i trommelen. Jeg savnet likevel den siste lille finishen: den friske duften av nyvasket tøy.

Løsningen ble enkel: å tilsette noen dråper med godlukt på tørkeballene før de legges i trommelen. Jeg har investert i et utvalg økologiske oljer så jeg kan variere aromaen fra vask til vask. Ikke bare lukter tekstilene godt etter vask -det dufter også himmelsk på hele vaskerommet mens trommelen går.

Etter hvert ser jeg for meg å utvide tørkeballsamlingen ved å tove mine egne av restegarn i ull -så får jeg brukt det også til noe fornuftig.

Et lite PS helt til slutt: det ser ut til at det fortsatt kan lønne seg å bruke tøymykner når man vasker treningstøy eller tøy som ikke er laget av naturmaterialer. Det gjør at færre mikoplastpartikler slipper ut via skyllevannet.

Previous
Previous

Instagram i februar: utreisetrang, feiringer og maskefall

Next
Next

Verdens beste femåring