Verdens beste femåring

I går fylte D fem år, og hun var breddfull av stolthet. Vi tjuvstarta feiringa allerede i helga som var, siden det er så mye lettere å samle folk når man ikke står midt i hverdagen.

Allerede fra morgenen av kledde D seg i tyllkjole og tiara. Det er aldri feil å pynte seg… Antrekket ble imidlertid fort byttet ut da hun fikk åpne en pakke fra oss. Den måtte bare tas i bruk umiddelbart.

Antrekket passet perfekt til enhjørningtemaet for festen. Og kjolen var optimal til både snurre i og hoppe i sofaen med.

Mens D hoppet spratt rundt og var full av forventninger, gjorde vi de siste forberedelsene før festen. Jeg pynta med blomster som ga frampek om vår, blåste opp ballonger i hopetall og lagde en ballongbue. Kakene fikk i likhet med bursdagsbarnet pynta seg, og de siste hybelkaninene ble jaget bort.

Dagen før hadde vi landet på å flytte den annonserte utebursdagen inn -været var litt for ustabilt til at vi ville ta sjansen. Vi erstattet bålpanne og aking med ei tegnegate, og kryssa fingrene for at det skulle bli et godt nok plaster på såret.

Gjestene kom, og de koste seg. De spiste litt, men lekte mest. Det ble musisert, og det som var av leker ble stort sett tatt utover. Det er jo viktig å utforske potensialet som ligger der. I kjelleren dukka godtehvalen opp, og trygt plassert i øveretasjen, fisket barna godteposer fra den. Tegnegata ble en suksess, og mange fine visittkort ble igjen da gjestene for lengst var hjemme igjen.

Etter at barneselskapet var over, fikk vi besøk av familien. Da ble det enda en runde med gaver og kaker. Ikke rart at D danset energisk inn i kvelden. Hun var pur lykke.

Previous
Previous

[DIY/Green Living] Tørkeballer i stedet for tøymykner

Next
Next

Let´s do 52/8: Hidden message