Dager på Sørlandet III/IV: En god start på dagen

D er en livsnyter. Hun trenger å bruke tid på ting, og er så fullstendig til stede i hvert øyeblikk. Til frokost vil hun gjerne ha havregrøt. Hun får velge seg noe å se på iPaden mens hun spiser. Hun blåser på grøten, lager godlyder og koser seg med hver eneste skje. Samtidig er hun nærmest en del av universet hun besøker, og kan ofte herme dialoger hun hører der.

I mellomtiden har vi andre våre rutiner rundt henne. M preparerer kaffe til oss, og når vi er på camping serveres den i lune emaljekopper. E trenger også en rolig start på dagen, og i denne settingen er en kabal midt i blinken.

Etter mat er det fint å slappe av på et storesøsterfang. Akkurat nå er D veldig opptatt av et tenke- og strategispill hun har blitt introdusert for. Da var det topp å drive problemløsing på høyt nivå sammen.

Når tante A kom på besøk, ville D gjerne vise spillet fram til henne også. Hun ble veldig imponert, og D vokste enda noen centimeter.

Små øyeblikk, ikke noe ekstraordinært, men viktige byggeklosser for å få en god start på dagen. Med dette som fundament var vi klare for det resten av mandagen hadde på by på: Lunsj hos tante A, bytur, tidenes første kinoforestilling for D, take away-pizza i teltet, oppdateringer om Hans’ herjinger og musikkonkurranse i forteltet ut i de sene natteimer.

Previous
Previous

Dager på Sørlandet IV/IV: Summen av de små øyeblikkene

Next
Next

Dager på Sørlandet II/IV: Bypiknik og strandharmoni